94 poze   28041 vizite

seminte flori

1) NU MĂ UITA (MYOSOTIS INDIGO BLUE)

Florile de nu-ma-uita (Myosotis arvensis) fac parte din familia Boraginaceae si sunt originare din Asia, Europa si Africa de Nord. Aceasta floare este cunoscuta si sub numele de ochii pasaruicii sau miozotis.
Este o planta anuala sau bianuala, erbacee si perena, care ajunge la inaltimea de 40 cm. Trasaturile specifice ale plantei sunt: florile mici si albastre, frunzele si tulpina cu peri cenusii, fructele au forma de pastai cu multe seminte mici. Perioada de inflorire este din mai pana in iunie.
Planta este foarte raspandita pe terenuri virane, pe pajisti si marginile drumurilor, pe langa mlastini si ape curgatoare. Apare si sub forma cultivata, ca planta ornamentala in diferite parcuri si gradini.
PLIC CU 30 SEMINŢE – 4 RON + TAXE POŞTALE

2) NEMŢIŞOR MIX (DELPHINIUM CONSOLIDA MIXED)

Delphinium consolida este o planta inalta de 0,50 - 1,20 m, planta care spre varf este foarte ramificata, usor paroasa, cu frunze alterne, divizate in segmente liniare. Florile, ce formeaza la varful tulpinii si ramificatiilor ciorchini lungi, sunt neregulate, cu 5 sepale pubescente.
Infloreste din iunie pana in septembrie, mai tarziu ca specia precedenta dar un timp mai indelungat.
Soiurile de Delphinium imbraca o gama foarte intinsa de culori si tonuri, de la albastru deschis pana la inchis, aproape negru, rosu in toate nuantele, cenusiu, cafeniu si aramiu.
Deoarece Delphinium suporta mai greu transplantatul, se va semana de preferinta la locul definitiv, in toamna, prin octombrie-noiembrie, pe randuri, la distanta de 20-25 cm sau 35-40 cm, depinzand de soi.
Daca suntem nevoiti sa semanam primavara, o vom face cu conditia sa efectuam aceasta operatie indata dupa inghet.
Este o cultura care reuseste chiar si in terenuri secetoase, calcaroase, dar cand urmarim sa obtinem plante deosebit de frumos dezvoltate le vom oferi un pamant substantial si bine lucrat.
PLIC CU 30 SEMINŢE – 4 RON + TAXE POŞTALE

3) Nalbă de gradină (Althaea rosea)

Este o planta de gradina cu tulpini inalte si foarte inalte (pana la 2,5 m), cultivata pentru florile sale de diferite culori: albe, rosii, rozii, violete, galbene. Sunt foarte aspectuoase si trezesc celor ce le privesc un sentiment de respect si admiratie. Pentru ca sunt foarte mari si aspectuoase, florile de nalba se pot folosi si taiate, rezistand mult timp in apa din vaze. Este important de stiut ca tijele se taie pentru a fi puse in apa doar dupa ce au aparut primele 2-3 flori si nu mai devreme.
Nalba de gradina infloreste fumos si bogat daca este plantata in plin soare, dar ferita de vant si intr-un pamant usor, bine drenat si ingrasat. infloreste si la semiumbra, dar florile nu sunt atat de spectaculoase.
Florile de nalba apar in al doilea an dupa plantare. Cand apar tijele inflorite, fiind prea inalte, trebuie sprinjinite, deci se recomanda sa fie insotite de tutori, pentru a ramane drepte si ferite de vant.
Tijele de nalba prezinta multi boboci care infloresc pe rand, perioada de inflorescenta durand foarte mult: de la inceputul verii pana aproape de sfarsitul toamnei.
Planta se inmulteste prin doua procedee: ori prin divizarea tufelor (primavara sau toamna) ori, cel mai des, prin seminte.
Se seamana in rasadnite reci, in mai-iunie, dupa care toamna (in octombrie) sau in primavara urmatoare, noile plante se seamana la locul lor definitiv din gradina. Distanta dintre plante trebuie sa fie intre 60 si 80 cm. Se poate efectua insamantarea direct in pamantul din gradina, in perioada mai-iunie.
Planta se teme de rugina frunzelor, boala ce trebuie tratata chimic, conform sfaturilor unui specialist. Oricum, o planta atinsa de aceasta boala, trebuie extrasa din mujlocul celorlalte, pentru a elimina riscul raspandirii bolii.
PLIC CU 10 SEMINŢE – 4 RON + TAXE POŞTALE

4) MICŞUNELE MIX ( MATTHIOLA INCANA MIXED)

Micsuneaua, planta cunoscuta inca din evul mediu, se cultiva atat in gradina cat si in ghivece, ce se pastreaza pe balcoane sau ferestre, pentru florile sale placut mirositoare si care pot fi diferit colorate (albe, roz, rosii, violete etc.), simple sau batute.
Insamintarea se face in rasadnite sau ladite, in perioada februarie-martie. Cand plantele au 2-3 frunzulite se face repicatul. Rasadurile se planteaza la loc definitiv in lunile aprilie-mai, la distanta de 25-30 cm, intr-un teren bine ingrasat din toamna, situat in loc insorit. Dintre plantele aparute intr-o cultura de micsunele, numai 50-60 % vor avea flori batute. Acestea se cunosc inca din primele faze ale cresterii, deoarece rasar primele si au frunzele mai inguste, colorate verde deschis. Daca dorim sa avem un procent cat mai mare de plante cu flori batute, se va face o selectare a rasadurilor inca de la repicare, dupa criteriile aratate, sau plantatul rasadurilor se va face mai des (la 10-15 cm), urmand ca dupa inflorire, sa se indeparteze plantele cu flori simple. Trebuie stiut insa ca plantele cu flori batute nu produc seminte.
In ceea ce priveste ingrijirea culturii de micsunele, insistam asupra necesitatii udatului abundent dupa plantare, evitind insa udarea frunzelor, ceea ce ar putea produce ingalbenirea lor. In timpul vegetatiei, apa sa nu stagneze pe stratul respectiv, in vederea obtinerii de seminte care vor da anul viitor plante cu procent mare de flori batute, este indicat ca dupa inflorire sa se inceteze udatul, iar la recoltare sa se retina numai fructele mai scurte.
PLIC CU 20 SEMINŢE – 4 RON + TAXE POŞTALE

5) LOBELIA CURGĂTOARE (LOBELIA ERINUS pendula)

Lobelia sau Lobelia erinus, sau Lobelia curgătoare ori Lobelia Pendula, toţi sunt hibrizi de lobelia, cu un port compact, potrivit pentru cultura in ghivece sau în coşuri suspendate, pretabil asocierii cu alte plante de balcon şi grădină. Soiurile şi hibrizii noi de Lobelia se autocurăţă, au un caracter compact, înfloresc continuu din luna mai până toamna târziu şi ne oferă o gamă de culori şi nuanţe pornind de la albastru închis, sau albastru cu ochi alb, sau mov cu ochi alb, alb pur, chiar şi violet, deci sunt destule resurse pentru compoziţii deosebite. Hibrizii din gama Lobelia erinus, sunt foarte apreciaţi în cultură datorită varietăţii de culori şi a toleranţei la călduri excesive, secetă, se pretează la cultura în diverse straturi de flori şi la asocieri diverse, deasemeni în coşuri suspendate produc mereu o cascadă de flori ce nu se decolorează,de un bogat şi strălucitor albastru.
PLIC CU 25 SEMINŢE – 4 RON + TAXE POŞTALE

6) CIUCUŞOARĂ - ALYSSUM SNOW CLOTH

Specia: Lobularia maritima
Alyssum maritimum este o specie anuala, care creste foarte repede si florile sunt albe sau mov, iar frunzele sunt liniare si argintii.
Alyssum are in jur de 150 specii anuale, bianuale si perene. Unele au forma de arbust. Cea mai cultivata este cea care formeaza tufe inalte de 20-30 cm si care se acopera cu flori galben deschis, parfumate. Frunzele de Alyssum sunt mici, cu forma liniara sau ovala. Planta face si fructe mici.
Alyssum se cultiva prin insamantare la inceputul primaverii. Pamantul nu trebuie sa le acopere mai mult de 1-1,5 cm. Pana la aparitia noilor plante, vasele in care s-au cultivat se acopera. Distanta dintre plante trebuie sa fie de cel putin 2,5 cm deoarece cresc foarte repede si fiind prea apropiate pot creste firave. Le sunt favorabile terenurile care nu retin foarte mult umiditatea. Alyssum creste foarte bine daca este amplasata undeva la lumina. Toamna si iarna, speciile sub forma de arbust trebuie curatate foarte bine de uscaturi. Pentru celelalte specii este suficient sa se inlature inflorescentele ofilite.
INDICI DE SEMANAT
Se seamana direct in martie - aprilie. Se raresc la distanta de 25 cm intre plante. Infloresc toata vara si toamna.
PLIC CU 25 SEMINŢE – 4 RON + TAXE POŞTALE

7) CIUCUŞOARĂ - ALYSSUM ROYAL CARPET

PLIC CU 25 SEMINŢE – 4 RON + TAXE POŞTALE

8) GAROFIŢE DE GRĂDINĂ MIX

Denumita si garoafa turceasca, este o planta erbacee perena, originara din centrul si sudul Europei, adesea cultivata ca planta anuala sau bianuala. Chiar daca are o viata destul de scurta, in gradina planta se autoinsamanteaza, dand nastere la flori noi, mai bogate si mai frumoase.
Cunoscuta si ca simbol al galanteriei, Dianthus barbatus este o planta des intalnita in gradini, bordand aleile sau, constituite in grup, oferind o placuta pata de culoare. Are tulpina rigida si dreapta, acoperita de frunze lungi lanceolate. Atat frunzele cat si tulpinile au culoarea verde spre gri. In mod obisnuit atinge o inaltime intre 15 si 25 centimetri. Exista soiuri ce se pot cultiva si in ghivece, dar sunt mult mai firave si mai scurte.
Primavara tarziu si vara produce manunchiuri de floricele sub forma de cupa, cu petale franjurate, colorate in alb, roz, rosu sau visiniu inchis, uneori bicolor, cu centrul in culoare contrastanta. La unele varietati florile sunt parfumate.
Chiar daca au o viata scurta, prin autoinsamantare, in fiecare an cresc din abundenta noi plante. Pentru a le prelungi inflorescenta si a obtine plante cu o crestere mai compacta se recomanda tunderea tulpinilor ce poarta flori vestejite.
INDICI DE SEMANAT
Se seamana direct in pamant in aprilie – iunie. Se rasadesc la distanta de 25 cm intre plante. Infloresc anul urmator in primavara.
PLIC CU 30 SEMINŢE – 4 RON + TAXE POŞTALE

9) FLOAREA MIRESEI (ALB)

Numele sau stiintific este Gypsophila paniculata, dar uneori mai este denumita si Valul miresei. Este o planta perena, spontana sau cultivata mai ales pentru cele doua importante utilizari: este extrem de decorativa intr-o gradina si devine nelipsita in buchetul alb al unei mirese.
Planta este originara din partea de sud-est a Europei, dar si din America si Asia. Acest gen cuprinde unele plante erbacee perene si anuale. Gypsophila paniculata este perena si se prezinta ca o tufa scunda (nu atinge un metru inaltime) cu frunze gri-verzui, subtiri si prelungi, din care pleaca numeroase tulpini drepte si lemnoase, de culoare gri-argintiu, puternic ramificate, acoperite cu floricele mici, simple sau duble, rotunjite, albe, cateodata roz.
Iarna tulpinile se usuca completamente, atat la varietatile anuale cat si la cele perene. inflorirea incepe de obicei primavara si dureaza destul de mult; uneori se poate repeta la sfarsitul verii.
INDICI DE SEMANAT
Se seamana in perioada aprilie – iunie. Se replanteaza definitiv in toamna sau primavara la distanta de 60 cm intre plante. Infloresc anul urmator in vara.
PLIC CU 30 SEMINŢE – 4 RON + TAXE POŞTALE

10) CĂLDĂRUŞE MIX

CĂLDĂRUŞA (Aquilegia Vulgaris) este o planta perena ce necesita un sol fertil si bine afanat. Are o inaltime de 50 – 80 cm, cu tulpini ramificate si frunze compuse lung petiolate si flori in forma de cornet cu sepale si petale de culori diferite care dau un aspect foarte frumos. Se recomanda pentru realizarea de masive, grupuri, etc. si in ghivece pe balcoane sau terase. Se poate utiliza si ca floare taiata - se pastreaza foarte bine.
INDICI DE SEMANAT
Se seamana in perioada martie – mai. Se replanteaza definitiv in perioada august – septembrie la distanta de 30 cm intre plante. Infloresc anul urmator in primavara.
PLIC CU 50 SEMINŢE – 4 RON + TAXE POŞTALE

11) CLOPOTEI MIX

Clopoţei (Campanula Medium Mixed) este o planta bienala cu tulpini viguroase, ramificate, frunze lanceolate petiolate. Produce flori in forma de clopotei dispuse in inflorescente mari, de culoare alba, roz, albastru, lila. Se cultiva pe soluri fertile si usoare in locuri calde si insorite.
INDICI DE SEMANAT
Se seamănă direct în sol în martie – aprilie. Se răsădesc plăntuţele în mai – iunie la distanţa de 30 – 40 cm. Înfloresc anul următor în primăvară.
PLIC CU 50 SEMINŢE – 4 RON + TAXE POŞTALE

12) CREASTA COCOŞULUI MIX

Creasta Cocoşului (Celosia Argentea Cristata) - Plantă erbacee anuală cu talia de 15-20 cm, cu tulpina ramificată. Are frunzele peţiolate, dispuse altern, de culoare purpurie, oval-alungite. Florile sunt mici dar în număr foarte mare şi nu au valoare decorativă. Din acest punct de vedere importanţă au bracteele colorate diferit (roşu, alb, roz sau galben) care strălucesc în soare, începând din luna iunie până la căderea primei brume.
INDICI DE SEMĂNAT
Se seamănă în martie – aprilie. În mai – iunie se plantează la 30 cm între plante. Înfloresc toată vara şi toamna.
PLIC CU 50 SEMINŢE – 4 RON + TAXE POŞTALE

13) COADA ŞORICELULUI MIX

Coada Şoricelului (Achillea Millefolium Mixed) este o plantă perenă ce preferă locurile calde şi însorite şi are o înălţime de 70 – 90 cm, cu flori
INDICI DE SEMĂNAT
Se seamănă în pat cald de seminţe în februarie-martie. Se transplantează în aprilie-mai la locul definitiv la distanţa de 40-50 cm între plăntuţe. Înfloresc din vară până în toamnă.
PLIC CU 50 SEMINŢE – 8 RON + TAXE POŞTALE

14) DEGEŢEL MIX

Degeţel (Digitalis Purpurea Mixed) este o plantă bienală, toxică, ce preferă locurile însorite şi cu multă lumină. Înălţimea plantei este de 50 – 80 cm. ATENŢIE ! Florile roz-purpurii sau albe, campanulate, pendente, sunt așezate în ciorchini lungi. Ca plantă ornamentală se folosește atât în parcuri și grădini pentru amenajarea și decorarea rondurilor, cât și ca floare tăiată, în vase, sau în arta buchetieră, formând combinații cu alte plante perene. Frunzele, florile şi seminţele sunt otrăvitoare şi pot fi fatale dacă se consumă.
INDICI DE SEMĂNAT
Se seamănă în aprilie-iunie. Plantarea la locul definitiv se face în octombrie-noiembrie, sau în martie, la distanţa de 40-50 cm între plăntuţe. Înfloresc anul următor toată vara.
PLIC CU 30 SEMINŢE – 4 RON + TAXE POŞTALE

TAXELE POSTALE REPREZINTA 8 RON
nalba mix de gradina
nalba mix de gradina
micsunele mix
micsunele mix
lobelia curgatoare; lobelia curgatoare
lobelia curgatoare
ciucusoara alb - alyssum snow white; ciucusoara alb - alyssum snow white
ciucusoara alb - alyssum snow white
ciucusoara violet - alyssum royal carpet; ciucusoara violet - alyssum royal carpet
ciucusoara violet - alyssum royal carpet
garofite de gradina mix; garofite de gradina mix
garofite de gradina mix
floarea miresei; floarea miresei
floarea miresei
caldaruse mix; caldaruse mix
caldaruse mix
clopotei mix; clopotei mix
clopotei mix
Creasta cocosului mix; Creasta cocosului mix
Creasta cocosului mix
coada soricelului mix; coada soricelului mix
coada soricelului mix
degetel mix; degetel mix
degetel mix

Comentarii album • 1
ellab 6 ianuarie 2015  
Vreau si eu seminte de digitalis
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.