ineja
94 poze   7875 vizite

seminte arbusti ornamentali

1) SOLANUM CAPSICASTRUM
Denumire populară: Mărul dragostei
Origine: America de Sud.
Tipul plantei: Arbustiv ; Este o plantă cu înălţimea medie de 30-40cm.
Lumina şi temperatura: trebuie amplasată într-un loc luminos, însorit, însă nu suportă caldura excesivă. În condiţii de apartament, Solanum are nevoie de 16-18 grade C vara, iar toamna şi iarna de 10-12 grade C.
Flori, frunze, fructe:
Florile albe, cu stamine galbene, apar în iunie-iulie. În al doilea an de cultură, planta trebuie amplasată în exterior pentru ca insectele să polenizeze florile, în caz contrar planta nu va face fructe. Pentru plantele cultivate în apartament, polenizarea se va face prin trecerea unei pensule moi din floare în floare.
Fructele de tip bacă, necomestibile, foarte decorative, de culoare rosu-portocaliu, având mărimea unei cireşe strălucitoare, apar de la începutul toamnei până la sfârşitul iernii. Atenţie fructele verzi sunt toxice, ingerarea lor provocând tulburări digestive ca greaţa, vărsături şi deranjamente stomacale, atât la oameni cât şi la animale.
Solul: pamânt de gradină îmbunătăţit cu frunze, mraniţă şi nisip.
Udarea: Principalele cerinţe ale plantei sunt lumina şi umiditatea. Solanum trebuie udat din abundenţă astfel încât solul să fie totdeauna bine umezit, dar nu îmbibat.
Aerul: În apartament trebuie amplată într-un spaţiu luminos şi aerisit.
Înmulţire:
Înmulţirea se face prin seminţe, care se seamănă la începutul primăverii în ghivece mici, într-un amestec de însămânţare care trebuie menţinut umed. Seminţele se sădesc la distanţe de 1,5 cm, vasul se acoperă cu un plastic transparent şi se expun la soare direct însă protejate de o perdea. Germinarea seminţelor durează 2 până la 3 săptămâni.
Micile plante au nevoie de lumină multă şi de minim 2 ore în plin soare în fiecare zi. În tot acest timp pământul trebuie menţinut umed. Pot fi fertilizate când ajung la înălţimea de 5 până la 8 cm . La 8 săptămâni după însămânţare se pot transfera în vase individuale şi se pot îngriji ca şi plantele mature.
1 PLIC CU 10 SEMINTE - 5 RON + taxe postale
SOLANUM CAPSICASTRUM
SOLANUM CAPSICASTRUM
solanumcapsicastrum
solanumcapsicastrum
solanum
solanum


Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.